Groepsfoto 2019

Over Biton

Biton bestaat uit een diverse groep mensen waarmee -zonder verplichtingen- vooral veel gelachen wordt. We hebben geen jaarclubs aangezien iedereen snel hun eigen plekje vindt. Of je eerstejaars of ouderejaars bent, maakt op Biton niet uit. Ons pand vind je op het Lucasbolwerk (vlakbij de stadsschouwburg) in de binnenstad van Utrecht. Na een zware dag studeren, babbelen mensen hier graag aan de bar of in de tuin. Ontgroeningen zijn niet ons ding en doen we dus niet aan. We hebben wel een uitgebreide introductieperiode, waar je genoeg ruimte krijgt om iedereen te leren kennen.

Biton is een van de zeven grote studentengezelligheidsverenigingen in Utrecht. Via deze vier hoofdpunten onderscheiden wij ons van de rest:

Vrijblijvendheid
Na je introductie en je contributiebetaling, hoef je helemaal niks meer. Geen verplichtingen dus. Wel is er van alles te doen; Je kunt bijvoorbeeld actief worden in clubs, commissies en disputen en meedoen aan activiteiten en feesten die zij organiseren. Daarnaast kun je leren hoe je moet tappen, koken (of komen eten), in de zomer chillen in de tuin of aan de bar hangen.

Gelijkwaardigheid
Bij Biton behandelen we iedereen op dezelfde manier. Alle leden, ook eerstejaars en bestuurders, zijn gelijkwaardig. Dit is tijdens de introductie al merkbaar en zet zich verder voort op de vereniging. Bij onze disputen is iedereen welkom, je hoeft dus niet gevraagt te worden, en de commissie plekken worden eerlijk geloot onder alle geïnteresseerde.

Diversiteit
LAN-parties, dance parties, Metal-barhangavonden en open podia. Biton heeft van alles wat. De leden zijn uiteenlopende mensen van bijna alle studies, zowel universitair als HBO. Er is dus altijd wel iemand met wie je over je favoriete onderwerp kunt praten of dat nou het laatste Iron Maiden concert is of een discussie over welk soort bomen de beste klimbomen zijn.

Kleinschaligheid
In vergelijking met de andere zes verenigingen, zijn wij een kleine vereniging. Het ledenaantal van Biton ligt meestal rond de 350. Dit zorgt ervoor dat je elkaar gemakkelijk leert kennen, niet in de massa opgaat en altijd bij iemand aan kunt schuiven.

Wanneer is Biton open?

Elke maandag, donderdag en zaterdag gooien we de bar open: maandag en zaterdag om half 9, en donderdag al om 4 uur. Biton heeft geen vaste sluitingstijd; we zijn open zolang het gezellig is.

Daarnaast is er doordeweeks nog veel meer te beleven op de verenging. Zo heb je de studiemiddag op dinsdag waar je onder het genot van gratis koekjes en thee kan komen studeren op de verening. Op woensdagen en zondagen organiseren commissies en disputen vaak activiteiten voor leden binnen of buiten de sociëteit.  

 

Hoe word ik lid?

Dat kan drie keer per jaar tijdens de introductieperiodes die IK’s worden genoemd. Hier » kun je lezen wat er tijdens een IK gebeurt en wanneer je een introductie kunt doorlopen. Om je in te schrijven of de sfeer van Biton even te proeven kun je contact » met ons opnemen.

Je bent van harte welkom op onze sociëteit aan het Lucasbolwerk!